24 de ore în Varenna, la Lacul Como

Nici n-ai nevoie de mai mult timp, ca să te îndrăgostești iremediabil de acest loc! Doar 24 de ore în Varenna și ești alt om! Ca să nu mai zic că vei vrea să te întorci cât mai repede.

varenna lake como italy

Din Milano spre Varenna, cu trenul

Prețul unui bilet, doar dus, din Stazione Centrale Milano și până în Varenna-Esino, este unul chiar mic: doar 6.7 euro/ persoană. Biletele le poți cumpăra de la tonomatele sau ghișeele din gară, ori de pe site-ul trenitalia.com. Iar dacă te grăbești, și uiți să-ți cumperi bilet pentru întoarcere, stai relaxat.
Deși gara din Varenna ar putea fi închisă seara când vei vrea să te întorci în Milano, poți cumpăra bilete de la nașu`, fără nicio problemă. Da, o să apară nașu`. Nu scapi fără să plătești bilet. 😉

Atenție!

Urmează stația Varenna-Eden, cu peronul pe partea stângă!

Cu trenul, într-o oră ești în Varenna. O oră în care nu-ți vei dezlipi privirea de la geam! O vibrație puternică, te-atrage precum un magnet. Tot drumul, eu nu mi-am putut lua ochii de la peisajul pictat din fața mea…
Dacă ai venit aici cu gândul să bifezi cât mai multe obiective, uită de asta. Încă din gară, peisajul te răpește, te cucereste și nu te mai lasă să pleci!
Iar odată ce trenul a ieșit din ultimul tunel, și opreste, poți spune că ai ajuns – hai să nu-i spunem Paradis – în stația Varenna-Eden, cu peronul pe partea stângă!

varenna lake como Italy

Și după ce ajungi lângă lac, uită de hartă, obiective, locuri de bifat…
Doar lasă-te răpit de peisaj!

varenna lake como italy

Varenna este un oraș ce nu trebuie vizitat, ci savurat!

Atunci când te afli într-un loc atât de frumos, nu poți spune că trebuie să vizitezi ceva anume. Te lași pur și simplu condus de miraj. Crede-mă, vei descoperi multe surprize frumoase în povestea asta…
Atmosferă boemă, case colorate, vile cu o arhitectură impresionantă, aer curat, liniște….Ce să-ți dorești mai mult? Dolce far niente!

varenna lake como italy varenna lake como italy varenna lake como italy

Dar pentru că timpul e prețios, zboară repede, iar tu vrei să absorbi cât mai mult din ceea ce are de oferit Varenna, uite ce-ți recomand:
  • Nu te grăbi să urci în primul feribot spre Bellagio. Din portul vechi al orașului Varenna, ai o panoramă interesantă atât spre Bellagio, cât și spre Menaggio (celălalt braț al Lacului Como).
  • Tot aproape de portul vechi, nu rata pasarela îndrăgosiților. Cu siguranță vei trece pe-aici, în drumul tău spre centrul istoric.
  • Nu alega direct spre Villa lui George Clooney sau Villa Monastero. Sunt și alte vile frumoase în Varenna. De fapt, toate îți vor lua ochii! Bucură-te de ceea ce întâlnești pe drum. Lasă-te surprins!

varenna lake como italy

  • Rătăcește-te pe străzile pietruite. Varenna, te invită să-i gusti din farmec… Explorează!

varenna lake como italy

  • Caută o cale de ieșire, doar dacă ți se face foame. Dar evită restaurantele de pe marginea lacului! Plătești și mâncarea, și panorama! Gândește de două ori, calculează de trei!

varenna lake como italy

varenna lake como italy san giorgio church

  • Așează-te la o masă, pe terasa restaurantului Albergo del Sole. Iar pentru 6 euro, încântă-ți papilele gustative cu o excelentă pizza margherita. La final, mai scoate 2 euro din portofel. E un bacșis corect, raportat la serviciile oferite. Ca să nu mai pun la socoteală nebunia de arome care tocmai ți-a inundat simțurile! Doar asta, și merită fiecare cent în plus. A, da! Nu uita de un expresso with style! Vero gusto italiano!

varenna lake como italy what to eat pizza varenna lake como italy what to eat pizza

  • Spre seară, dacă-ți mai rămâne timp, urcă până la Castello di Vezio. Iar dacă nu ajungi, las-o pe data viitoare. Cu siguranță te vei întoarce aici. Admiră peisajul de sus, închide ochii și relaxează-te.

varenna lake como italy

  • Iar când cobori, înainte să mergi în gară, mai lasă-te vrăjit de magia nopții… De neprețuit!

varenna lake como italy varenna lake como italy

Tu ai vizitat Varenna? Ce alte recomandări ai?
În următorul articol, explorăm grădinile unei frumoase vile de pe Lacul Como.
Până atunci, te invit într-o scurtă călătorie video și aștept mai jos părerile tale.
Cristina
24 de ore în Varenna, la Lacul Como
Tagged on: