3 ore, 2 plaje, aceeași mare, Marea Neagră! #romaniadepoveste

 

Am întârziat puțin cu acest articol, tocmai pentru că ne pregătim pentru o nouă călătorie, de data asta în afara țării. Și cum luna lui cuptor aduce temperaturi încinse, am zis că trebuie să-ți dau o idee de bălăceală pentru week-end-ul care vine. Și care ar fi cea mai rapidă variantă? Evident, să dai o fugă până la Marea Neagră!
Azi o să explorăm împreună două plaje mai puțin cunoscute, de la malul mării.

1. Plaja Corbu – între sălbăticie și civilizație

DSC02068 (691x800)

Tot mai mulți bloggeri de travel (și nu numai), scriu despre minunăția asta de plajă. Eu am auzit de ea întâmplător. Discutând cu un prieten despre locuri frumoase și mai puțin promovate din țara noastră, mi-a sugerat să dau o fugă până la plaja Corbu, ca să-i descopăr povestea. Așa se face că n-am mai stat pe gânduri și, curioasă din fire, dusă am fost! 🙂
corbu beach
Din șoseaua principală, spre Plaja Corbu
Da, este o plajă retrasă, dar sălbatică, nu prea. Dacă pe la jumătatea lunii iunie (a.c) plaja era împânzită de oameni, cred că nu mai încape nicio-ndoială ce va fi în lunile Iulie și August! Totuși, mie mi-a plăcut plaja și am câteva sfaturi pentru tine, dacă plănuiești o escapadă la Corbu vara asta. Să începem cu laudele:
Pe autostradă, din București până la Corbu, noi am făcut cam 3 ore. Nu-ți face probleme, găsești plaja sigur. Urmărește indicatoarele și vei ajunge fără probleme. După ce o să ai în stânga și-n dreapta câmp cât vezi cu ochii, o să cobori pe un drum forestier, până aproape de plajă, unde poți parca mașina. De data asta, o să ai în față un peisaj cu arome grecești și te vei pierde în culorile lui!
road trip corbu beach romania black sea europe
Drumul spre Plaja Corbu
La Corbu am găsit surprinzător de mulți oameni (pentru luna iunie), nisip fin, o mare curată și 30 de grade la umbră. La umbra copacilor asemănători cu măslinii vecinilor greci. Aici ai putea să te-adăpostești, dar mai bine încearcă înotul! Uiți de umbră, caniculă, umbreluțe și ultraviolete! Și în plus, primești un bronz delicios! Ne-am bălăcit și noi, am făcut poze, apoi am plecat să căutăm o cherhana. Înotul, timp de aproape o oră, își spunea cuvântul: FOAMEEE!!!
La Corbu se mănâncă-n drum, la ”Papa-n drum”!
Înainte să ieși în șoseaua principală (care dă spre satul Corbu), imediat pe partea dreaptă a șoselei, după o perdea de trestie, stă ascunsă terasa ”Papa-n drum”. Micuță, cochetă și deschisă în Iulie 2014. Aici se mănâncă bine și ieftin! Noi am scos din buzunar cam 60 RON pentru o porție de midii, două de cartofi prăjiți, o altă porție de hamsii și două băuturi răcoritoare.
food corbu beach
Mujdei, mult mujdei! – La ”Papa-n drum”
După ce am devorat porția mare de midii pane și mujdei, mult mujdei, am zis da, acum trebuie mișcare!
Și dacă tot eram în drum spre următoarea plajă, care crezi că a fost cea mai inspirată alegere pentru puțină mișcare? Da, înotul!
2. Plaja Vadu – O bijuterie (încă) sălbatică
După o aventură de zile mari peste dune de nisip, am ajuns în cele din urmă și la Plaja Vadu. Da, până la plajă ai de trecut un test de îndemânare – dacă ești șofer – și altul de răbdare, dacă ești copilot! 🙂 Oricum, aerul de junglă te ajută să treci cu brio orice test!
plaja vadu
Intrarea pe Plaja Vadu
  •  Un mic sfat pentru cei care plănuiesc să viziteze plaja Vadu: înainte să plecați la drum, consultați buletinele meteo! Atunci când plouă, terenul se inundă și accesul la plajă devine aproape imposibil, atât cu mașina cât și pe jos! Așa că, vânați week-end-urile cu soare și veți avea parte de relaxare!
  • Un alt aspect important este taxa de acces la plajă! Pe noi ne-a ”avertizat” proprietara de la terasa la care am mâncat, cum că ar fi de achitat o taxă de 100 RON/ an, pentru acces pe plaja Vadu!? Și acum o să-mi zici ”bine, bine și dacă eu vreau să vin doar o zi anu`ăsta, plătesc tot un milion?” Asta a fost și întrebarea pe care eu i-am adresat-o doamnei respective. Răspunsul ei afirmativ, m-a pus pe gânduri și m-a făcut curioasă să deslușesc misterul. Nimic complicat! Sincer, noi n-am plătit nimic! Am avut noroc sau nu, nu știu. Oricum din câte am citit pe alte site-uri, taxa de acces pe plaja Vadu este de 20 RON/ zi (pentru o mașină cu două persoane).
Spre deosebire de plaja Corbu, aici am întâlnit altfel de oameni. Mult mai relaxați, mai disciplinați și…cu ”scaun la cap”! Pardon, cu un cort camuflat! Pe plaja Vadu o să vezi multe corturi. Nu te-aștepta la un curcubeu de pânză pe toată lungimea plajei! Din contră, o să observi corturi camuflaj, care se pierd în peisaj! Mie tocmai asta mi-a plăcut, aerul ăla sălbatic, de junglă…

vadu beach

Plaja Corbu sau plaja Vadu?

Amândouă! Totuși, dacă ar fi să stau mai mult de două zile, cu siguranță aș alege Vadu! Deși e mai mare decât Corbu (plaja Vadu se întinde pe 20 km), aici sălbăticia îsi spune cuvântul! De ce Vadu? Pentru că…
  • Nu are nisip foarte fin, din contră, găsești mai multe pietricele, atât pe plajă cât și la mal – în concluzie, masaj garantat pentru tălpi! 😉
  • Pare mult mai intimă decât plaja Corbu;
  • Da, accesul la plajă este mai dificil, dar palpitant;
  • Apa este curată;
  • Nu găsești cherhanale, restaurante sau alte popasuri pentru a-ți potoli foamea – deci e recomandat să mănânci înainte sau să-ți aduci la pachet;
Plaja Vadu are acel ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte! E o senzație extraordinară de libertate care-ți face sufletul să salte și picioarele să danseze fără oprire! Senzația asta am trăit-o eu, un sentiment revigorant, pe care l-am numit ”EFECTUL VADU”!

dancing vadu beach

Sălbăticia locului, drumul palpitant până acolo și întreaga aventură, au trezit în mine un puternic gust de libertate, încât am dansat fericită aproape jumătate de oră!
Încearcă să guști și tu din mirajul acestei plaje și crede-mă, ”Efectul Vadu” te va urmări multe zile după ce pleci de-acolo! 🙂

dancing vadu beach

Tu ce plajă ai alege și de ce? Aștept răspunsul tău, printr-un comentariu la acest articol!
Cu drag,
Cristina
3 ore, 2 plaje, aceeași mare, Marea Neagră! #romaniadepoveste
Tagged on: