Canionul Șapte Scări | Untold Stories (3)

Fiind convinsă că în curând primăvara își va arăta zilele calde, am zis că ar fi bine să te pregătesc înainte, să-ți recomand un alt loc rupt din Paradis. Și cum bine te-am obișnuit, în primele două episoade din seria #UntoldStories (ep.1 și ep.2), nu ne îndepărtăm prea mult de Brașov. Azi vizităm Canionului Șapte Scări, un loc surpinzător de frumos și unic în România.

 

Noi am vizitat canionul vara, prin August, când verdele crud – care mușca din stânca masivă – ne-a colorat și mai mult traseul. Dar până să-ți povestesc cum a fost prin canion, și momentul amuzant de la intrare, o să-ți explic, în mare, cam cum ajungi aici.

Cum ajungi la Canionul 7 Scări
Dacă pleci cu mașina din București, înainte de intrarea în Brașov, o să vezi cabana Dâmbul Morii. Aici faci dreapta și cauți loc de parcare.
Dar, înainte să te-aventurezi pe drumul spre canion, oprește la rulota de dinaintea barierei. Indiferent de anotimp, un Kutors Kalacs fierbinte nu face rău nimănui! Din contră, la cât ai de mers, îți va da energie.
Traseul până la canion și ”Oamenii Zburători”
De la barieră, vei avea ceva de mers pe jos -aproximativ o oră. Oricum, îți garantez că merită fiecare pas și fiecare strop de sudoare!

canionul 7 scari traseu

Urmărind marcajul cu galben, vei fi însoțit de râul Șipoaia, până sus, aproape de canion. Pe drum, când faci câte-un mic popas, chiar și pentru câteva minute, hrănește-ți sufletul și mintea, admirând frumusețea din jurul tău!

canionul 7 scari traseu

Pe măsură ce te apropii de canion, dacă privești în sus, o să observi mulți ”oameni zburători”. 🙂 Stai calm, nimeni nu zboară. Toți oamenii pe care o să-i vezi ”în aer”- de la copii și până la adulți – se aventurează pe cele 21 de tiroliene, întinse pe 2, 1 km, până aproape de drumul forestier Șipoaia.
Taxa pentru o ”tură de aventură” pe toate cel 21 de tiroliene, este de 50 RON pentru adulți și 20 RON pentru copii. Mai multe informații găsești AICI.

 

Unde se ascund cei de la FISC. Sau frica de ”sistem”

 

canionul 7 scari traseu
Odată ce ai ajuns la Cabana Șapte Scări, și nu vrei să stai la coada imensă (unde se achită atât taxa pentru tiroliană, cât și cea pentru acces în canion10 ron/adult și 5 ron/copil), încearcă să negociezi cu paznicul de la intrare, poate ai noroc și nu plătești. Pe noi însă, nu ne-a lăsat nici în ruptul capului să intrăm fără să plătim. Dar ne-am amuzat teribil atunci când omul,  cu frică de FISC, mai mult decât frică de Dumnezeu, ne-a spus că dacă ne lasă să intrăm fără bilete, și o să ne întâlnim în canion cu cei de la Fisc, el ce-o să facă!!?
Sigur – i-am răspuns eu, zâmbind – stau ăia ascunși în canion și ne așteaptă! 🙂
Ne-am întors la coada imensă de la Cabana Șapte Scări și am așteptat vreo 20 de minute. Am achitat taxa de intrare și am pășit într-o lume parcă desprinsă din povești.

canionul sapte scari traseu brasov romania

canionul sapte scari traseu

O Poveste Unică în România!
Misterul defileului calcaros – lung de 160 m – te va atrage încă de la intrare. Iar dacă privești spre cer, cu siguranță vei avea senzația că ești înghițit de niște giganți.

canionul sapte scari brasov romania traseu

Stai liniștit, ”giganții” nu-s cei de la FISC! Nu-i vei întâlni aici. Vei fi doar tu, natura și muuuulți turiști!

canionul sapte scari traseu

După ce treptele și pasarelele au fost reabilitate, numărul vizitatorilor a început să crească. Eu am fost plăcut impresionată să văd mulți străini vizitând canionul. Iar ăsta e un lucru bun pentru turismul românesc. Mai mult decât atât, am citit aici, despre construcția unei pasarele deasupra Canionului Tamina, construcție care ne va oferi o priveliște spactaculoasă asupra Masivului Piatra Mare. Ei zic că investiția se va face din taxa de intrare la Canionul Șapte Scări. Nu pot decât să mă bucur, odată cu vestea asta. Și sper ca la vară să văd proiectul finalizat. Eu abia aștept să pășesc pe pasarela asta! Tu?
canionul tamina
Sursă foto: https://www.facebook.com/7scari
Accesul în canion este permis aproape în orice perioadă a anului, despinde și de vreme. Programul de vizitare îl găsești AICI. Eu îți recomand să vizitezi canionul, oricând ai timp. Spectacolul care te așteaptă acolo, indiferent de anotimp, nu se compară cu niciun show de la tv!

Dacă ai fost la Canionul Șapte Scări, iar eu am ratat ceva de pe traseu, aștept cu mare drag informații/sugestii de la tine. Cei care încă n-au vizitat canionul, îți vor mulțumi.
Călătorii frumoase să ai!
Cristina
Canionul Șapte Scări | Untold Stories (3)
Tagged on: