Cea Mai Mare Dezamăgire din Zakynthos – Insula Cameo #CrisInGreece Ep.8

 

Zakynthos este într-adevăr o insulă a contrastelor! Și asta am simțit-o pe pielea mea, mai ales după ultima aventură. Dacă până acum ți-am povestit despre cele mai frumoase locuri de pe această insulă, în acest episod o să-ți îndrept atenția spre un obiectiv turistic, zic eu, de evitat! Sau, unde să nu zăbovești prea mult.

Cameo Island

Cameo Island – Esențele tari se găsesc în sticle mici!
Oare?
Mică, atractivă și învăluită-n mister, insula Cameo, pare o adevărată bijuterie… dacă o admiri de pe malul celălalt sau din avion!

cameo island travel photography

Fiind una dintre atracțiile de top din ”capitala distracției” (Laganas) această insulă a devenit un loc mult prea turistic. Pentru mine, micuța ”oază de relaxare”  a fost o mare dezamăgire! Gunoaie, mirosuri urâte de la toalete, înghesuială și…ar mai fi dacă mai caut! Nu văd unde-i relaxarea!
Dar trebuia să ajung acolo, ca să-mi dau seama de asta.
Înainte să ajung aici, citisem multe articole despre Cameo. Din pozele de pe net și din părerile celor care i-au trecut pragul, o vedeam precum un cufăr plin de comori, descoperit în golful Laganas. Chiar citisem că aici se organizează nunți și alte petreceri mondene, datorită peisajului pitoresc. Da, peisajul este frumos, dar am văzut locuri mult mai spectaculoase pe insula Zakynthos. Însă toate celelalte aspecte (despre care urmează să-ți povestesc) m-au făcut să n-o mai văd ca pe un ”cufăr plin de comori”.
Turul insulei Cameo?
Mai bine un cocktail care ”spală” orice dezamăgire!
De cum am pășit pe podul ce desparte insula de țărm, am simțit un ușor iz îmbâcsit de umezeală. Dar am ignorat acest aspect; preferam să gust din peisaj. Și nici n-am ajuns bine sus pe insulă , că imediat am fost întâmpinată de un zâmbet larg și o mână întinsă după bani.
4 euro intrarea. Preț în care ai inclusă o băutură (cocktail, frappe sau tradiționalul ouzo). Prețul, acceptabil. Așa că, mi-am zis: ”să vezi acum ce tur mișto o să facem de banii ăștia! Explorăm toată insula, ș-apoi să vezi răsfăț la umbră, cu un cocktail rece în mână!”
Dar…nici vorbă de-așa ceva!

cameo island zakynthos greece

Cameo, insula turistului român!
Cred că a fost singurul loc din Zakynthos unde am întâlnit atât de mulți români, si unde, servirea a fost cu mult sub ceea ce așteptam să-mi ofere micuța insulă. Barmanul, combina culorile și servea cocktail-uri curcubeu, într-o mare veselie! Dar nu știa cum să-și coloreze pe chip, un zâmbet ca de Prometeu!
Dacă inchideam ochii puteam să jur că mă aflu undeva în Eforie, la câți români erau acolo! Iar muzica de pe fundal mă ducea cu gândul la atmosfera de clubbing din Mamaia! Dar nu, nu eram la noi la mare. Eram în Grecia, pe o insulă care părea sălbatică și gata de explorat!
cameo beach bar
Singurul colțișor ”aerisit” de pe plaja Cameo. Perfect pentru poze!
Arome îmbătătoare…ca-n Gara de Nord!
Există o singură plajă pe insula Cameo. Aici stau înghesuite două baruri și-o terasă.

Barul de pe plajă – înconjurat de două ” stânci nevinovate” și o mochetă verde. Barul de sus – cu terasă și view – învăluit de mirosuri ”îmbătătoare”, venite din toaletele publice de lângă! Pe moment ai impresia că te afli în Gara de Nord, aștepând trenul, înconjurată și ”lovită” de tot soiul de arome!

Sincer, mă asteptam la cu totul altceva!
Dar pe insula Cameo, Acel Altceva ”era prezent, dar lipsea cu desăvârșire!”
Ne-am băut și noi în grabă, așa-zis-ul cocktail și duși am fost!
caemo beach bar
Cameo Beach Bar – Terasa de sus, de pe insula Cameo
Totuși, am preferat să plec cu imaginea insulei, așa cum o văzusem eu de departe: frumoasă și strălucitoare ca o bijuterie.
Merită vizitată insula Cameo?
Da și nu. Da, și…să NU stai mult pe-acolo!
  • Micul golfuleț sufocant, nu-ți oferă prilejul să respiri aerul de vacanță. O să cauți disperat – și în zadar – o bucățică de nisip, ca să te-așezi la plajă!
  • Dacă vrei să vezi valuri spărgându-se de stâncă, ia-ți gândul! Poate doar oameni, lovindu-se de valuri! Glumesc. În schimb, ai putea asista la o adevărată ”Sărbătoare Pascală”! Oameni – înghesuiți ca ouăle într-un coș – ciocnindu-se între ei, la prima încercare de a înota!
  • Iar ca o adiere sublimă, ”eau de toilette” completează peisajul! Ce să-ți dorești mai mult?
Serios vorbind, mai sus ți-am dat doar câteva motive pentru care nu recomand o ședere, mai lungă de 30 minute, pe insula Cameo!
Dar nu pot să nu-ți spun că am avut parte și de surprize mici, dar plăcute. O să le vezi peste tot! Locatarii de drept ai acestei insule – șopârlele – mi-au colorat întreaga aventură și s-au dovedit a fi cele mai ospitaliere gazde.

cameo island

Am vizitat, am explorat…
Și o altă amintire am înrămat!
Dacă la început insula promitea marea cu sarea, la final am rămas cu un ușor gust amar. Așa că, am ales să iau cu mine altceva: imaginea mării, cu tot cu sare și culoare! Și o păstrez ca fundal, în care am încadrat micuța insulă văzută de la mal!
Mai sus ai citit doar o părere. Iar dacă ajungi cumva în Laganas, fă-i o vizită acestei insule și te-astept să-mi povestești experiența ta!
În următorul episod descoperim împreună…
partea exotică a insulei Zakynthos!

Sunt ultimele episoade din seria #CrisInGreece
Rămâi pe val!
Cristina
Cea Mai Mare Dezamăgire din Zakynthos – Insula Cameo #CrisInGreece Ep.8
Tagged on: