Escapadă de o zi în Veneția Portugaliei | #InspiringDestinations

Nu m-am grăbit cu primul articol pe anul ăsta, știu. Am lăsat vacanța să fie vacanță…
Dar când m-am uitat pe harta Europei, și am văzut cum aproape jumătate din bătrânul continent este paralizat de ger, am zis că ar fi bine să fac ceva.

When nothing goes right, go left! Or…

GO TRAVEL!

aveiro portugal street style

Și ce ar fi mai indicat să vină din partea mea, decât o idee de a scăpa de vremea capricioasă? Așa că, odată cu primul articol pe anul 2017, deschid secțiunea #InspiringDestinations, în care-ți propun o escapadă într-un loc din Europa unde gerul nu a ajuns și nici nu prea există șanse să ajungă.

aveiro portugal the venice of portugal

Cum ajungi în Aveiro?
Întâi trebuie să iei avionul până în Porto. Noi, plecând din Madrid, am ales să mergem cu mașina. Dacă pleci din București, o variantă de zbor ar fi București – Milano Bergamo (găsești bilete extrem de ieftine luna asta –  5 euro/segment, la Ryanair), iar din capitala modei până în Porto, ai bilete la 17 euro/segment (tot la Ryanair) aproape toată luna ianuarie!
Din aeroport iei metroul până la stația Campanhã din Porto (mai multe detalii, aici), apoi iei trenul până în Aveiro. Prețul unui bilet de tren Porto-Aveiro, variază între 2,5 – 15 euro. Găsești mai multe informații aici.
So…go grab a flight and bon voyage!

Give me a destination and I`ll come with a smile full of wanderlust!

aveiro portugal

Noi n-am avut prea mult timp la dispoziție pentru a vizita și împrejurimile orașului, așa că ne-am aventurat pe la terasele din centrul vechi și pe lângă canalele acestei superbe Veneții a Portugaliei!

follow me to aveiro portugal

Dar dacă ai mai mult timp decât noi, îți spun de pe-acum că nu te vei plictisi!

aveiro portugal

Ce poți face în Aveiro?
  • Alege o plimbare cu una dintre gondolele vesel colorate
Chiar dacă n-am vizitat încă Cimitirul Vesel din Săpânța, am văzut multe poze de acolo și pot spune că în Aveiro vei vedea ceva asemănător. Nu, aici nu vorbesc despre un cimitir vesel, ci despre faimoasele gondole vesel colorate de pe canalele din Aveiro. O plimbare cu ”gondola portugheză” durează 40 de minute și costă 8 euro/pers.

the venice of portugal aveiro

Iar dacă vrei o plimbare eco-friendly, poți lua un tuk-tuk electric. Mai multe informații găsești pe site-ul celor de la Aveiro Tuk Tours.

tuk tuk aveiro portugal

Și ca să-ți stârnesc și mai mult curiozitatea, te invit să dai un zoom pe imaginea de mai jos. Picturile de pe gondole o să-ți pună imaginația la treabă.

aveiro portugal

  •  Explorează străduțele centrului vechi, pe ritm de muzică fado
Da, odată ce ai pășit în centrul vechi din Aveiro, de la fiecare cafenea, restaurant sau chiar magazin cu suveniruri, notele ușor triste, dar atât de relaxante ale muzicii fado, te vor fascina pur și simplu! Doar închide ochii, dansează, visează și trăiește ritmul!

streets of aveiro portugal

  • Admiră arhitectura impresionantă a clădirilor

dsc01140-01-902x1280 dsc01149-01-911x1280 dsc01184-01-1280x980 arhitecture aveiro portugal

  • Poți risca să guști celebrele Ovos Moles, dar cu un vin bun de Porto mergi la sigur!

ovos moles aveiro portugal

N-ai cum să ajungi în Aveiro și să nu știi despre faimoasele Ovos Moles. Ce sunt aceste Ovos Moles?
Sunt delicatese locale. Nu le pot numi prăjituri, că nu prea seamănă. Tot ce pot să-ți spun despre aceste ”ouă moi” e că sunt extremmm de dulci! Dacă ești fan dulciuri, o să-ți placă. Le găsești peste tot. Totuși, îți recomand Pasteleria Rossio. Pe lângă decorul îmbrăcat în gresie colorată și miros de zahăr ars, aici găsești tot ce vrei! Trebuie doar să ceri. 🙂 Eu am mers la sigur: vinul de Porto a fost cea mai inspirată alegere!

testing porto wine in aveiro portugal

  • O experiență împărtășită, e una și mai intens trăită!
Împarte aventura ta cu un prieten drag. Eu am avut norocul să împart experiența asta și cu Cătălina, draga mea prietenă. O surpriză frumoasă de la Moș Nicolae.
Cătălina a venit cu avionul din Dublin. Eu, cu mașina din Madrid. Ne-am întâlnit în Porto și am vizitat împreună Aveiro. Iar aventura noastră nu s-a oprit aici!

Sharing is caring!

sharing is caring aveiro portugal

Așa că, ce mai aștepți? Nu vei avea nevoie de mai mult timp. Într-o singură zi vei descoperi magia acestei frumoase Veneții a Portugaliei!
Iar dacă tot am amintit de vin, în următorul articol ne întoarcem și explorăm surprinzătorul oraș Porto.
Pe tine ce destinații te inspiră și de ce?
Pe curând,
Cristina
Escapadă de o zi în Veneția Portugaliei | #InspiringDestinations
Tagged on: