Genova – Un Oraș care te va Surprinde

 

Dacă până acum, Varenna și toate peisajele fabuloase de pe Lacul Como, m-au făcut să suspin și să-mi promit că mă voi intoarce, următoarea destinație m-a făcut să nu mai vreau să plec!
Da, despre Genova vorbesc, capitală a regiunii Linguria, Italia. Fiind un oraș mult prea frumos ca să-l descriu în trei paragrafe și un singur articol, Genova mi-a încărcat rucsacul cu povești fermecătoare! Așa că, ți-am pregătit o serie de articole, în care îți voi povesti despre trei zone superbe din Genova.
Începem călătoria?

porto antico genoa italy

Cum ajungi în Genova și cât te costă

Prețurile la zborurile directe București-Genova sunt cam mari, iar majoritatea sunt cu escală. Așa că, eu zic să cauți un zbor ieftin București-Milano – Bergamo sau Malpensa, nu contează. Distanța față de centrul orașului este aproximativ aceeași. Iar din aeroport e foarte simplu. Iei Terravision-ul până în gara din Milano. Ți-am povestit mai multe aici.
Din Milano Centrale ai tren direct spre Genova, faci cam 1h30min, iar prețul unui bilet este de 20 de euro/pers (doar dus). La întoarcere, poți alege o variantă și mai ieftină de transport. Din stația Fanti d’Italia/Principe, iei autobuzul FlixBus, faci cam 2 ore, iar un bilet costă 9 euro/pers.
Acestea fiind spuse, hai s-o luăm la pas prin frumoasa Genova!

porto antico genoa italy

Bănuiesc că știi deja, Genova este orașul unde s-a născut marele explorator Cristofor Columb. O să-l întâlnești imediat cum ieși din Gara Principe. În parcul AquaVerde, statuia lui Columb întâmpină cu mândrie fiecare trecător.
Eu am ajuns în Genova întâmplător. Mint, nu chiar întâmplător. Mai aveam două zile de stat în Milano, și deja văzusem tot ce mă interesa. Așa că, am luat harta în mână, iar ”dorul de mare” m-a făcut să mă opresc la Genova. Atât mi-a fost! Odată ce am ajuns în frumoasa capitală a Linguriei, am fost de-a dreptul fascinată de peisaje, de arhitectura clădirilor, de oameni, de briza caldă, de aerul de vacanță!

Un oraș pe cât de pitoresc, pe-atât de boem și plin de mister

Genova are ceva din aerul Romei, din șarmul Parisului și din căldura Greciei…

porto antico genoa italy

Fiind un oraș-port, și declarat Capitală Culturală Europeană în 2004 (alături de Lille, din Franța), mă așteptam ca la ieșirea din gară să văd ambarcațiuni, să aud sunetul valurilor, și să mă împiedic de statui! 🙂 Glumesc. Oricum, acest oraș are grijă să te surprindă plăcut…

porto antico genoa italy

Și ăsta-i doar începutul!

 genoa italy

Ce să vizitezi în Genova?

Din nou, recomandarea mea este să te pierzi pe străduțele-i boeme, să le descoperi tainele, să explorezi! Iar dacă chiar vrei să vizitezi ceva anume, am câteva recomandări pentru tine:

Plimbă-te pe faleza din Portul Vechi

Oamenii relaxați, briza caldă, palmierii imenși, muzica bună, completează perfect tabloul de vacanță.

porto antico genoa italy

De asemenea, aici se află și cel mai mare acvariu din Italia, și unul dintre cele mai mari din Europa. Merită sau nu să-l vizitezi, depinde de timpul pe care îl ai (o să ai nevoie de câteva ore bune ca să-l vizitezi, acvariul e imens!) și de bugetul de care dispui. Eu n-am avut prea mult timp la dispoziție – asta pentru că vroiam să gust cât mai mult din farmecul Genovei – și nici n-aș fi dat 30 de euro pe bilet. Orice decizie vei lua, e alegerea ta. Dacă vrei să vizitezi acvariul, poți achiziționa biletele chiar și online, de pe site-ul lor. Și aștept să-mi povestești cum a fost.

Urcă la bordul corabiei de pirați ”Il Galeone Neptune”

Un alt obiectiv turistic foarte important, este corabia de pirați din Portul Vechi. O corabie special construită pentru filmul Pirates, din 1986.

porto antico genoa italy porto antico genoa italy

Dacă vrei să urci la bord, ai mai jos prețuri și orar.

il galeone neptune porto antico genoa italy

După ce ai coborât din corabie, intră la Centrul pentru Informare Turistică – e vis-a-vis de acvariu – ia o hartă gratuită a orașului și mergi mai departe. Explorează!

porto antico genoa italy

În următorul articol, luăm autobuzul din centrul orașului și ne plimbăm de-a lungul coastei, până ajungem într-un cartier pescăresc al Genovei, la fel de surprinzător…

italian riviera genoa

Tu ai fost în Genova? Ce alte locuri ai mai vizitat în acest oraș? Aștept recomandările tale, într-un comentariu mai jos.
Călătorii frumoase,
Cristina

 

Genova – Un Oraș care te va Surprinde
Tagged on: