Top 3 plaje pe insula Zakynthos. (1) Dafni Beach #CrisInGreece Ep.9

O plajă, trei lumi diferite – Paradisul Dafni
Din Zante – capitala insulei Zakynthos – sunt cam 15 km până la plaja Dafni. Cu siguranță o să găsești pe net informații de genul ”e un drum forestier și e greu de parcurs” sau ”pe drumul spre plaja Dafni, o să-ți zăpăcești mașina!”. Da, este un drum neasfaltat până aproape de plajă. Dar asta nu înseamnă să nu te-aventurezi spre acest Paradis. Tocmai ăsta-i farmecul, asta-i frumusețea unei aventuri de pus în ramă! Iar dacă norul de praf care-ți va înghiți mașina, te va face să te gândești de două ori înainte dacă merită toată distracția, lasă grijile deoparte și gustă experiența! Eu zic că merită!
Odată ce ai coborât pe plajă, în fața ochilor ți se vor deschide porțile unei lumi diferite!

dafni beach zakynthos greece

Imediat cum am oprit în parcarea prăfuită și….gratuită, am fost întâmpinați de un domn tare simpatic, care-a ținut să ne ofere câteva informații despre acest loc protejat. Eram în Parcul Național Marin de pe insula Zakynthos, habitatul esențial supraviețuirii broscuțelor Caretta-Caretta.
De la primul pas pe nisipul ud, ocolind cuiburile țestoaselor (așa cum am fost informați), m-am trezit într-o cu totul altă lume.

dafni beach zakynthos greece

Aveam în față spectacolul unui munte vulcanic care se topea în mare; un peisaj parcă pictat și o apă ca de cristal!
1. Micuța junglă de pe plaja Dafni
Dar înainte să pornim în larg, am fost atrasă de ”colțul sălbatic”  al plajei Dafni. În partea de nord, dacă privești atent, poți să juri că se-ascunde o mică junglă. N-am stat mult să visăm și am plecat să explorăm zona. Cu cât ne apropiam mai mult, nisipul dipărea în urma noastră. La fel și cuiburile țestoaselor, turiștii, umbreluțele și zgomotul.

dafni beach zakynthos greece

Îmbrăcat în stuf și zumzet de cicade, peisajul sălbatic era ca un magnet. Până să pășesc în pădurea de stuf, am escaladat câteva pietroaie, dar odată ajunsă în inima naturii, am uitat de tot și m-am cufundat în liniștea locului!

dafni beach zakynthos greece

Și pentru că erau multe stânci la mal, iar apa clocotită, n-am îndrăznit să înotăm aici. Oricum, cele 40 de grade (la umbră) ne îndemnau să ne-ndreptăm spre cealaltă parte a misteriosului Paradis.
2. Vibrația exotică din Paradisul Dafni

dafni beach zakynthos greece

Din partea de sud a plajei, aromele exotice erau mai ceva ca un magnet îmbrăcat în miere!
Din jungla sălbatică, am intrat direct în lumea exotică, unde ne-au întâmpinat câteva creații interesante. Din pietre alese cu grijă, oamenii care-au trecut pe-aici au construit câteva broscuțe caretta-caretta tare simpatice. M-am așezat la masă, am admirat povestea și am savurat vibrația aerului exotic

dafni beach zakynthos greece

Nu trebuia să închid ochii ca să-mi trăiesc visul. Aici, pe plaja Dafni, am gustat exact bucățica exotică de care aveam nevoie în acel moment! Iar în gând,  fredonam melodia ”Hakuna Matata” (din filmul Lion King).

dafni beach zakynthos greece

3. Explorând lumea din adâncuri…cu o invenție eco-friendly!
Lumea fascinantă din adâncuri mi-a oferit niște peisaje incredibile…

dafni beach zakynthos greece underwater world

Iar pentru a împărtăși aceste imagini și cu voi, aveam nevoie de o ”unealtă potrivită”: camera foto subacvatică! Totuși parcă lipsea ceva. Un monopod. Dar de asta s-a ocupat iubitul meu. Ingenioasa lui inveție a ”ajutat” camera să-și facă treaba perfect. Monopodul din lemn de bambus s-a încadrat la fix în peisajul exotic și a fost deliciul aventurii noastre subacvatice!

dafni beach zakynthos greece underwater love

O vizită la ”casa de vacanță” a țestoaselor Caretta-Caretta
După o baie revigorantă, ne-am pus ochelarii, labele și ne-am lăsat purtați de valuri spre reciful unde speram la o întâlnire de gradul zero. Minunea însă nu s-a întâmplat. Țestoasele devin foarte agitate în preajma oamenilor și mereu stau ascunse. Mai spre prânz – așa cum am fost informați – dacă ai noroc, mușchi și voință – poate ”dai nas-în-carapace” cu vreo broscuță. Dar asta se întâmplă foarte rar.
Micul recif – sau ”casa de vacanță” a faimoaselor țestoase caretta – caretta – este o altă comoară pe care o vei descoperi pe plaja Dafni.
Dar pentru a te aventura în larg sau printre cuiburile unde țestoasele își depun ouăle, trebuie să ții cont de sfaturile primite la intrarea pe plajă.
Activități pe plaja Dafni
Lângă cele două lumi de pe plaja Dafni (cea exotică și cea sălbatică), se află lumea subacvatică! Iar pentru a explora această lume a nevoie de instructaj. Există un Centru de Scuba Diving chiar la intrarea pe plajă. Și pentru că instructorul e român, nu vei avea probleme cu ”înțelegerea lecțiilor” pentru scufundări. Oricum, sub apă vei înțelege și vei vorbi orice limbă de pe planeta asta, folosindu-ți cele două mâini! 
Noi ne-am întâlnit cu ei la 3 metri adâncime, unde repetau lecția învățată –  înainte de adevărata scufundare la o adâncime mult mai mare.

dafni beach zakynthos greece scuba diving

De ce plaja Dafni în Top 3 ?
Pentru că le cam are pe toate! O plajă pentru toate gusturile.
Pentru iubitorii de natură și culori exotice; pentru aventurierii care adoră locurile sălbatice și pentru familiile cu copii. Chiar și pentru fotografii profesioniști (sau amatori), plaja Dafni oferă peisaje interesante de adăugat la portofoliul personal sau în albumul de vacanță!
Zona (destul de întinsă) cu apă mică este locul perfect pentru bălăceli infinite și copii fericiți! Iar pentru o zi întreagă la plajă, există șezlonguri foarte comode, unde vei avea parte de un adevărat răsfăț. Nu te costă nimic. Doar un cocktail, ca să simți și tu aerul de vacanță și să reziști căldurii.

dafni beach zakynthos greece

Și pentru că apa-i extrem de curată, plaja Dafni este unul dintre cele mai bune locuri de pe insula Zakynthos, unde poți face snorkeling. Și te asigur că ai ce să vezi! Reciful care se află la aproximativ 100 de metri de mal, îți oferă peisaje impresionante din minunata lume a adâncurilor!
Și asta nu e tot! În următorul episod ne îndreptăm spre celelalte două plaje din top: una privată și alta parcă…pictată!
Până atunci, hai să urmărim împreună filmul aventurii de pe plaja Dafni!

Cu drag,
Cristina
Top 3 plaje pe insula Zakynthos. (1) Dafni Beach #CrisInGreece Ep.9
Tagged on: